Professor bekræfter, at journaliseringspligten gælder

Selvom der ikke findes en entydig bestemmelse i loven om myndighedernes journaliseringspligt, fremgår det af professor Jørgen Grønnegaard Christensens udtalelse til Politiken i Espersens såkaldte mailsag.

Politiken skriver den 1. oktober 2010 bl.a:

Ministeren er ansvarlig for spindoktorens arbejde. Så departementschefen siger i virkeligheden, at den daværende minister har handlet uforsigtigt«, siger professor i statskundskab Jørgen Grønnegård Christensen fra Århus Universitet. Han understreger, at den manglende journalisering af spindoktorens mail er »meget alvorlig«:

»Alt materiale skal journaliseres og gemmes, så man senere kan gå tilbage og se, hvad der skete i sagen. Det er helt afgørende, at Folketinget og offentligheden kan stille en minister til ansvar«.

(Vores fremhævning. red.)

Se Updates artikel om den manglende lovgrundlag for at kræve journalisering af sager her

Kilde/link

Politiken