ForsideFra vor egen verdenLandbrugsavisen skildrer denne sides redaktør som en ond mand, der hænger uskyldige...

Landbrugsavisen skildrer denne sides redaktør som en ond mand, der hænger uskyldige landmænd ud

-

 Den onde redaktør i et af sine raseriudbrud rettet imod de uundværlige danske landmænd. Foto: Ewa Mogilska. Billedet blev ikke bragt i Landbrugsavisens artikel


En landmand Erik Pedersen, følte sig "hængt ud" fordi han ved at google på sit navn + gård kunne klikke på en side, der hedder noget med "sickpigs" og noget med "gult kort". Ingen benægter, at oplysningerne er korrekte, nemlig at han lige som over 1400 andre fik et høringsbrev vedr. hans antibiotikaforbrug. Det var selve navnet på hjemmesiden og filnavnet på den enkelte side, som fik Erik Pedersen til at føle sig generet. Landmanden henvendte sig til landbrugsavisen, som skrev nedenstående artikel om den stakkels forfulgte landmand, hvis kone driver et såkaldt "wellness-center", hvor hun tilbyder massage med gummisugekopper med mere. Angiveligt følte også konen sig generet.

Redaktøren for denne hjemmeside har ikke modtaget klager fra andre af de ca 100.000 mennesker i Danmark med navnet Erik Pedersen.

Vi bringer artiklen med skriftlig accept fra Landbrugsavisen:

 


Landbrugsavisen skriver i marts 2011:

»Jeg fjerner ikke nogen oplysninger«

Erik Pedersens oplevelse af at være hængt ud på nettet er prisen for at leve i et informationssamfund, mener Knud Haugmark , der står bag hjemmesiden »sickpigs«.

 

Af Helle A. Christensen christensen@landbrugsavisen.dk

Erik Pedersens frustration over at få sit navn kædet sammen med betegnelser som »sickpigs«, »antibiotika« og »gult kort« på nettet får ikke ophavsmanden til fænomenet, manden bag den landbrugskritiske hjemmeside Sickpigs, til at fjerne oplysningerne.

»Svaret er nej. Det er da synd for landmanden, hvis han føler sig pikeret, men det får mig altså ikke til at fjerne nogen som helst oplysninger,« siger Knud Haugmark , der også står bag dannelsen af Landsforeningen af Gylleramte.

Han henviser til, at kilden til hans liste er Fødevareministeriet, og at der ikke er fejl i de oplysninger, han viderebringer.

 

 

 

»Det må han leve med«

 

I det hele taget er Erik Pedersens personlige oplevelse af at være hængt ud ikke noget, der påvirker Knud Haugmark .

»Det kan jeg ikke tage mig af -det må han leve med. Alle mulige mennesker kan føle sig generet af alt muligt, men det forpligter ikke mig til at hoppe og danse for dem. Hvis jeg selv skulle hidse mig op over alle de henvisninger, der kommer op, når man søger på mit navn, kunne jeg ikke bestille andet. Det er prisen for at leve i et informationssamfund,« lyder den kontante melding

Fik aktindsigt

Fødevarestyrelsen har i flere tilfælde udleveret listerne over landmænd, som styrelsen har udsendt gult korthøringsbreve til, til journalister og andre borgere.

Og selvom en stor del af landmændene på listen senere viser sig ikke at have haft et overforbrug, men har haft fejl i data, mener dyrlæge Tim Petersen, Fødevarestyrelsen, at det er korrekt at udlevere listerne.

»Breve, der sendes mellem myndigheder, er omfattet af Offentlighedsloven, med mindre der er tale om personfølsomme oplysninger.

Dermed er vi forpligtet til at give aktindsigt i alle breve, vi sender til folk.

Og vi kan ikke stille betingelser, når vi imødekommer en aktindsigt.«.

Ombudsmand og Datatilsyn

Landmænd der mener, at aktindsigten er uberettiget, kan klage til Ombudsmanden, når andre klagemuligheder er udtømt.

En anden instans, landmænd kan henvende sig til, ikke om aktindsigt men om videregivelsen af oplysninger, er Datatilsynet, som er den centrale uafhængige myndighed, der fører tilsyn med, at reglerne i persondataloven overholdes.

»Hvis man henvender sig til os i en sag, hvor vi er kompetente, og hvor vi vurderer, der er sket en uberettiget, forkert offentliggørelse, vil vi ret hurtigt kunne agere. Når nogen uberettiget har lagt noget ud, vil vi bl.a. bede dem om at kontakte Google, som er ret hurtige til at fjerne oplysninger,« siger chefkonsulent, cand. jur. Jacob Lundsager, Datatilsynet.

Generelt er det dog hans vurdering, at oplysninger, der er gjort offentlige, og som journalister har fået aktindsigt i, kan være vanskelige at få fjernet fra nettet uden hjemmesideejerens frivillige medvirken.

Tjek dig selv

 

1.429 landmænd fik i december høringsbreve om antibiotika fra Fødevarestyrelsen. Deres navne og adresser ligger nu frit tilgængeligt på internettet og på bl. a. hjemmesiden sickpigs. Dk Tjek ved at søge på dit navn/ din ejendom på Google. dk.

 

 

Kilde/link

Se originalartiklen her