ForsideSvineproduktion i DanmarkNy film om dansk landbrug på vej

Ny film om dansk landbrug på vej

-

”Dokumentarfilmen MAD A/S, som er inspireret af den amerikanske Food Inc., er godt på vej.

Den frivillige gruppe bag projektet har arbejdet i et år og har nu indsamlet så mange penge via microfunding, at det har været muligt at få produceret en trailer til filmen.

Traileren skal være med til at skabe opmærksomhed omkring projektet og dermed kunne fremskaffe den million kroner, der skal til for at producere den danske biograffilm.

Filmen skal være med til at skabe dialog og vise landbrugets visioner. Forbrugerne skal reflektere og tænke over, hvad de køber. Der skal sunde fødevarer på bordet- og forbrugerne skal betale for det. Filmen vil vise både økologisk og biodynamisk landbrug, men også tanken bag "frie bønder", og så vil vi rigtig gerne vise konventionelle landmænd, der går op i deres fag og har visioner for fremtiden. Vi vil vise konkrete tiltag for dyrevelfærd og biodiversitet, og hvor reglerne ovenfra rammer ned hårdest. Der kommer flere og flere sager frem om mistilstande i landbruget, og det skal vi væk fra. Afstanden mellem landbrug og forbrugere skal mindskes, og der skal tages ansvar hele vejen rundt. Hvorfor vi er endt, hvor vi er i dag – nemlig i et Danmark som er verdens mest intensivt dyrkede land, med 25 millioner grise og med 80% af landbrugsarealerne anvendt til produktion af foder til husdyr, med forbrugere der stadig køber burhønseæg og med trusler mod vores drikkevand. Filmen vil pege fremad og vise alternativer til det nuværende landbrug. Se mere på www.mad-as.dk , hvor der også er et link til traileren”.

Kilde/link

Se traileren her