ForsideMenneskers sundhedDrikkevand & pesticiderEt indlæg fra en svineproducent om Round up

Et indlæg fra en svineproducent om Round up

-

Har rådgivningen fejlet?

Skejby er stedet hvorfra planterådgivningen udspringer, de lokale konsulenter gør klogest i at følge linjerne fra Skejby.
Skejby har forsømt at tilrettelægge rådgivningen så den hjælper landmanden til at nedbringe pesticidforbruget.
Det er kendt at For eksempel dyrkning af majs og Raps på rækker med radrensning, giver samme udbytter og til en konkurrence dygtig pris. Men man ser ikke mange rapsmarker der renses mere, i stedet ser man raps dyrket pløjefrit, med et enormt pesticidforbrug, Kerb er tidligere fjernet af kemilisten, fordi det fremmer kræft, men er regodkendt til raps, det er ved rækkedyrkning ikke nødvendigt at bekæmpe græsser i samme grad, og der er andre alternativer.
Roundup er det middel der har haft den største fremgang i forbrug. Midlet bruges i dag til stort set alt, udsprøjtning før etablering i pløjefri systemer, nogen gange efter såning men før fremspiring, og som nedvisning /kvikbekæmpelse.
Min påstand er at Roundup forbruget er steget fordi dyrkningspraksis er ændret, dette bærer Skejby en stor del af æren for.
Jeg har informeret Skejby om skyggesiderne ved brug af Roundup.
• Glyphosat binder mikronæringsstofferne, B, Co, Cu, Fe, Mn, Mo, Ni, Zn, og har indflydelse på Ca. Det gør Glyphosat uanset hvor det er, det er på planten i jorden eller i pattedyr og mennesker
• Faktisk var Glyphosatsalt først anvendt til at rense kedler i ca.1880 det napper disse mikronæringsstoffer af væggen i kedelen.
• Glyphosat er et meget stærkt biocid det dræber jordens indhold af nyttige mikroorganismer, knoldbakterier, organismer der omdanner Mn fra Mn4 til Mn2 som er planteoptageligt, det har en negativ effekt på de organismer der omdanner stubrester, og regnorme har problemer med forplantningen.
• Faktisk er der i USA ingen forfrugtsværdi på mange arealer, da stubben ikke bliver omsat, og sygdommene ikke forsvinder.
• Glyphosat kan ikke selv dræbe planter, det kan kun stjæle mikronæringsstoffer, og derved lamme plantens sygdoms forsvar, det har dog ikke dræbende effekt på alt hvad der er i jorden, det fremmer voldsomt plantesygdomme, som Goldfodssyge og aksfusarier, over 40 kendte sygdomme, det er denne effekt der laver drabet på den sprøjtede plante, disse sygdomme angriber planten og æder rødderne på en til To dage.
• Når man har brugt 1 hel dosis Roundup har man 2½doblet sygdomstrykket til den næste afgrøde viser forsøg.
• Glyphosat har lang nedbrydningstid, faktisk er det eneste man med sikkerhed ved herom at er der ler i jorden binder Glyphosat til kolloidernes indhold af mikronæringsstoffer, derved gøres de uoptagelige for planter, og halveringstiden er minimum 22,5 År, når man giver P gødning, som har en stærkere binding til de samme metaller end Glyphosat, skubbes Glyphosat ud i jordvæsken igen, og er lige så planteoptageligt og sygdomsfremkaldende som da det først blev udsprøjtet.
• I USA er der talrige eksempler på at afgrøder er blevet nedvisnet kort efter fremspiring, eller de er blevet så syge at udbyttet er halveret. Er det det vi gerne vil have i DK? Vi kører hurtigt i den retning.
• Der er i GMO soja tilladt 20 ppm Glyphosat.
Der er målt 17 ppm i importeret gmo-soja
0,2ppm laver skader på fostre i hønseæg
0,5ppm Laver abort i hønseæg "
2,03 laver fosterskader på frøer
5,0ppm laver abort i frøæg ( tx 1001749-1 Low password )
Andre kendte grænseværdier:

0,5ppm human cell endocrine disruption To Toxicology 262:184-196,2009
0,5ppm Anti- androgenic Gasnier et al, 2009
1 ppm Disrupts aramatase enzymes Gasnier et al, 2009
1-10 ppm inhibits LDH,AST,ALF enzymes Malatesta et al, 2005
1-10 ppm Damages liver, mitrochondria, nuclei Gasnier et al, 2009
2,0 ppm Anti-Oestrogenic Toxicology 262:184-194,2009
5,0 Human placental, umbilical, embryo Chem.Res.Toxicol.J.22:2009
10 ppm Cytotoxic Toxicology 262:184-196,2009
10 ppm Multiple cell damage Seralini et al, 2009
10 ppm total cell death Chem.res.toxicol.J.22:2009
ALL Systemic throughout body Andon et al, 2009
1-10 ppm Suppress mitrochondrial respiration Peixoto et al, 2005
Parkinson’s El Demerdash et al, 2001
POEA, AMPA even more toxic Seralini et al, 2009

• Mon ikke det er tid til en revurdering, alle disse sygdomme er ved en lavere dosis end den gældende grænseværdi, dertil kommer at de ”kun” er målt på Glyphosat alene, Glyphosat er ret inaktiv hvad angår penetrering af cellevægge, men i Roundup er der penetreringsmidler der voldsomt forøger effekten af Glyphosat, de er også at finde i høstede afgrøder!
Her er et link til Don Huber ph.d. der præsenterer et nyt patogen der er fremmet af Roundup og Gmo Produktion, Roundup og dette nye patogen menes at være skyld i blandt andet den nye mycoplasma ko-sygdom, som er en afledt effekt, det samme gør sig gældende med Botulisme hos køer, Disse sygdomme er enormt tabsgivende for den enkelte landmand, og der er ingen grund til at tro at problemerne stopper her, der er allerede link til Parkinsons sygdom, Kræft, og barnløshed og misdannelser hos nyfødte mennesker
Jeg har informeret Skejby om disse forskeres arbejde, håber de tager sagen alvorligt. Jeg har stærkt opfordret til at der bliver lavet om på brugen af Roundup, allerhelst helt stopper brugen, men der er en vis uvilje.
Har vi råd til at sætte vores næste generation overstyr ved at fortsætte med at bruge Roundup, når man er bekendt med de ting jeg har beskrevet? Jeg mener klart NEJ!
Roundup vil aldrig kunne godkendes hvis der laves en hæderlig revurdering.
Her er linket fra marts 2011
http://et.ratepoint.com/d4610f…d56d
Her er et opfølgende videolink fra december med de seneste fund i dette forskningsprojekt.
http://www.youtube.com/watch?f…Fmf8
Hvis der er nogen der ikke skulle tro at der er skader forvoldt af Roundup på mennesker, bør de se dette link
http://www.youtube.com/watch?v…dTbw
Jeg har før været bekendt med nogle der hårdnakket bestrider at noget sådant skulle have rod i virkeligheden, til dem vil jeg sige, i bør tage til Argentina og fortælle de personer på filmen, at de er helt forkert på den.

Jeg mener pesticidforbruget kunne være hvor der er aftalt, hvis vi brugte mekanisk rensning hvor det byder sig, og samtidigt forbyder Roundup.
Jeg vil sikkert blive beskyldt for at være fanatiker hvad angår Roundup, men jeg kan med min viden om stoffet ikke se at det er til gavn for landmanden, at bruge et middel der laver så mange alvorlige problemer er helt klart ikke i vores eller samfundets interesse.

Venlig hilsen
Ib Borup Pedersen
Konventionel svineproducent
Pilegaarden
Mariagervej 483 Hvidsten
8981 Spentrup