ForsideDen økologiske illusionForskere fra Østrig punkterer myten om økokøds miljøfordele

Forskere fra Østrig punkterer myten om økokøds miljøfordele

-

På Wiens Tekniske Universitets hjemmeside skriver Dr. Florian Aigner, Afdeling for Offentlig formidling, Wiens Tekniske Universitet bl.a:

“Den der vil beskytte miljøet, skal spise mindre kød, fremgår det af en undersøgelse fra Wiens Tekniske Universitet. I første omgang undersøgte man de miljømæssige fordele ved en afbalanceret kost i Østrig grundigt. En overgang til økologiske produkter har kun en forholdsvis begrænset virkning.

I grunden ved vi alle, hvordan en afbalanceret kostplan skal se ud: Rigeligt med kornprodukter, kartofler og ris, mange grøntsager men kun lidt kød. Alligevel spiser østrigerne for meget kød og kødpålægsprodukter.

Professor Mattias Zessner fra Institut for Vandressourcer, Råstofudnyttelse og Affaldshåndtering ved Wien Tekniske Universitet har nu i samarbejde med et tværfagligt forskningsteam undersøgt, hvilke miljømæssige virkninger en mere afbalanceret kostplan vil have for den østrigske befolkning. Resultat: Sund levevis skåner miljøet, sparer ressourcer og dyrkningsareal. At skifte til øko-produkter har derimod betydeligt ringere virkninger på sundheden og miljøtilstanden. Hvis man vil gavne miljøet, er det langt vigtigere at gribe ud efter frisk frugt og grønt end at vælge såkaldte økologiske kødprodukter.”

Læs hele artiklen her

Kilde/link

Tysk originalartikel