ForsideLandbrugets økonomiLandbrugets økonomiske kollapsFødevareministeriets Klagecenter: MRSA-smitte er ikke emission til miljøet

Fødevareministeriets Klagecenter: MRSA-smitte er ikke emission til miljøet

-

I et høringssvar om aktindsigt i MRSA-smittede svinebedrifter skriver Fødevareministeriets Klagecenter om MRSA-smitte, der overføres med luften bl.a:

" For så vidt angår anvendelse af miIjøoplysningsloven § 2. stk. 5. henholder vi os til Fødevarestyrelsens breve af henholdsvis 30. marts 2012 og 3. april 2012 samt mail af 3. oktober 2012, hvor det afvises, at der er tale om emissioner tit miljøet, hvorfor den pågældende bestemmelse ikke finder anvendelse."

Endvidere nægter Klagecentret at udlevere alle sagsakter i første omgang og det synes at være afgørende, at man selv over for ombudsmanden vil beskytte de inficerede bedrifter imod offentliggørelse. 

I begrundelsen for at afvise altindsigt påberåber man sig offentlighedslovens undtagelsesbestemmelser og afviser, at der er tale om miljøoplysninger, hvor emissioner ikke kan undtages. Muligheden for at offentliggøre oplysningerne med delvis anonymisering lades helt ude af betragtning

 

 

Kilde/link

Se hele svaret her