ForsideAntibiotika og resistensKutyme at hælde antibiotika i foder

Kutyme at hælde antibiotika i foder

-

I 1996 blev de såkaldte antibiotiske vækstfremmere udfaset ved en privat overenskomst mellem foderstoffirmaerne og svineproducenterne. Det var ikke som mange tror tale om et forbud, men snarere om et tiltag, som skulle berolige pressen, befolkningen og politikerne. Antibiotikaforbruget faldt lidt for derefter at stige hvert eneste år siden. Og landmændene er ikke holdt op med at blande antibiotika i foderet, hvilket fremgår af dagsordenen for dette års "Foderseminar", som afholdes den 18. april i Billund.

13:55 Tildeling af antibiotika i foder
Antibiotika skal håndteres korrekt. I en del besætninger er det kutyme selv at iblande antibiotika til foderet, hvis der er behov for at medicinere en gruppe grise. Opblandes antibiotika ikke homogent i foderet, er der risiko for, at behandlingen ikke bliver effektiv. I indlægget vil der blive fokuseret på konsekvensen af forskellige måder at iblande antibiotika i foder.
Ved projektleder Steffen Hansen, Videncenter for Svineproduktion

 

Og efter kaffen er der ellers  "tips" til hvordan man "håndterer" et højt salmonella niveau i besætningen.

 
14:30 Sådan håndterer du et højt salmonella-niveau
En del besætninger oplever problemer med for høj forekomst af Salmonella. Få tips til, hvordan du gør i praksis, hvis Salmonella-niveauet i din besætning er blevet for højt.
Ved projektchef Lisbeth Jørgensen, Videncenter for Svineproduktion

 

Kilde/link

Hele dagsordenen