Frontalangreb på ytringsfrihed, aktindsigt og informeret debat under dække af databeskyttelse"

EU barsler med en revision af databeskyttelsedirektivet og foreslår bl.a, at personoplysninger, herunder navne og adresser, slettes så snart formålet med indsamlingen af oplysningerne er opfyldt. Dette vil for eksempel medføre, at det ikke i fremtiden vil være muligt at få oplyst hvem, der har modtaget kompensation for driftstab på gårdspladser, grusveje og vedvarende brakarealer for at lade være med at sprøjte med giftstoffer på vandindvindingsområder. Listen over modtagere af landbrugsstøtte er ligeledes i EUs søgelys, så EU borgerne ikke fremover skal vide, hvilke bønder, selskaber og offentlige institutioner, der nyder godt af den enorme såkaldte landbrugsstøtte.

Kilde/link

Aabenhedstinget