ForsideMRSAÅbent brev til myndighederne

Åbent brev til myndighederne

-

Holger Ø. Mortensen
Holger Ø. Mortensen

Kære alle.

Efter den seneste tids store opmærksomhed omkring de superresistente MRSA-CC398 – stafylokokker (svinebakterien) og svinebedrifter i Odder Kommune – og overalt i landkommunerne – er I som politikere og embedsfolk (+ presse) nødsaget til at tage denne situation alvorligt, og ikke bare forsøge at negligere den med en bemærkning om, “at der desværre er nogle få personer”, som forsøger at sprede panik blandt befolkningen. Hvem er det lige der spreder utryghed? Er det os kritikere – eller svineavlerne? Eller jer?

Som formand for Landbrug og Fødevarer Martin Merrild – selv svine- og minkfarmer – lige har udtalt: “MRSA er kommet for at blive”. Det er en ualmindelig kynisk holdning til det der nu kaldes en epidemi, og spreder sig som en pest over landet.

Hvornår blev det folkemøde om MRSA bestemt? Før eller efter offentliggørelsen af Knud Haugmarks MRSA-plakat? Hvis en lille pamflet på en A4-side kan skabe så megen ravage, er det jo fordi der er noget om sagen, og både I og svineavlerne har en dårlig sag.

Jeg og mange andre borgere er nervøse for om disse giftige stafylokokker smitter via svinestaldenes ventilationssystemer. Ville I selv lade jeres børn og børnebørn besøge en tilfældig svinestald, som ikke er screenet fri for MRSA? Og ville I besøge jeres egne ældre svagelige slægtninge efter et besøg i en svinestald?

Hvis dette folkemøde skal have nogen mening, skal den fløj, der kritiserer jeres og myndighedernes håndtering af MRSA-sagen i øvrigt OGSÅ repræsenteres ved dette møde. Nødvendigvis medicinsk uddannede eksperter, som kan fortælle den rette sammenhæng vedr. svineepidemien.

MRSA-spøgelset er sluppet ud. Kampen mod det starter i Odder. Pandoras æske er åbnet. Alt for længe har politikere og embedsfolk i Odder Kommune set gennem fingre med landbrugsproblemerne. Da Ole Bach og jeg overfløj X-antal gylletanke for 8 år siden, var flydelagene IKKE i orden. Og blev der udstedt bøder i den anledning? NEJ! Odder Kommune udviser ikke rettidig omhu. Det er for ringe.

Så længe disse alvorlige miljøproblemer i landbruget i Odder Kommune ikke bliver løst, har kommunen stadig det lidet attraktive prædikat: Kommunen der lugter af gris. Og INGEN nye tilflyttere ved deres fulde fem vil flytte hertil. Sådan ligger landet.

Med venlig hilsen

Holger Øster Mortensen

http://www.sickpigs.dk/?p=5082