ForsideMRSANy frygt: MRSA smitter gennem myggestik og nys

Ny frygt: MRSA smitter gennem myggestik og nys

-

To værnepligtige er sendt hjem fra tjeneste på Antvorskov kaserne, efter at de er fundet MRSA-positive. En tredje er uden symptomer, men har bakterien.  Han fortsætter i tjenesten, men skal spritte sig af og foretage sig andre hygiejniske forholdsregler for ikke at smitte andre soldater. TVøst skriver bl.a:

Sygdommen blev opdaget, da den enes far havde været i udlandet, hvor han formentligt blev stukket af en myg. Om stikket har direkte sammenhæng med sygdommen er uvist, men da han kom hjem, fik han en byld og blev efterfølgende testet positiv for MRSA.

Slagelse blev det andet tilfælde opdaget, fordi personen ikke reagerede på den antibiotika, han fik for sin bulne finger. En tredje person er i første omgang testet negativ for MRSA, men på grund af bylder i nakken er der taget en anden test, og lægerne har over for kaserne tilkendegivet, at der kan være tale om MRSA, da symptomerne ligner.

I første omgang tager de dog MRSA-tilfældene roligt i Slagelse.

– Vi er selvfølgelig opmærksomme på det, men vi har rådført os med blandt andre embedslægen, og vi føler, vi har gjort det, vi kunne. De 2 smittede og ham med bylder i nakken har fået besked på at vaske sig med en speciel sæbe, og så skal de rense næseborene, da MRSA-bakterien kan spredes via nys. Vi har valgt at sende de 2 med symptomer hjem, fordi de er syge, men jeg tror ikke, de øger risikoen for at smitte. Vi er bare nødt til at tage højde for, at det er en potentielt farlig bakterie, de er smittet med, siger Klaus Poulsen, der ikke ved, hvornår de 3 værnepligtige er raske igen.

– Vi ved ikke, om der går en uge, en måned eller mere. Nogle af dem kan risikere ikke at komme tilbage, men vi ved det ikke, siger han.

Det fremgår ikke om der er tale om den for tiden meget omtalte “svine-MRSA” CC 398 eller en anden variant.

Se video på TVøsts hjemmeside her: 2 værnepligtige smittet med MRSA | TV ØST.