Test kødet for MRSA, Dan Jørgensen

reneC
Rene Christensen, DF

»Alle resistente bakterier skal vi selvfølgelig have nedbragt så meget som muligt. Derfor mener jeg også, at man skal begynde at teste kødet igen, og at man skal begynde at teste ude i svinestaldene. Sådan så vi kan få en fornemmelse af, om det smitter i avlsarbejdet, om det er dyrlægerne, der tager det her med rundt, og hvad er det for nogle initiativer, vi skal sætte i stand i forhold til hygiejne«, siger landbrug- og fødevarerordfører Rene Christensen fra Dansk Folkeparti.

“Vi skal gøre det hele nu, og så kan det godt være, det skal koste nogle penge. Men så tester vi den her branche benhårdt i et halvt år, så vi også kan sige, at vi har et fundament. Hvis vi kan komme foran med det her, så vil det være rigtig godt for forbrugerne og for eksporten.

Rene Christensen, landbrug- og fødevareordfører for DF.”

Også i Venstre er man åbne for, at lade dyrene teste, selvom man afventer en eksperthøring i fødevareudvalget.

»Vi skal gøre, hvad vi kan for at bekæmpe og fjerne MRSA. Og jeg siger også, at genindførelse af test meget vel kan blive et af redskaberne«, siger Venstres fødevareordfører Erling Bonnesen.

De konservative vil heller ikke afvise at støtte op omkring test af kød, men vil afvente en anbefaling af, om det inficerede kød så skal trækkes tilbage.

via Politisk flertal: Test kødet for MRSA, Dan Jørgensen – Politiken.dk.