Forsidebagatellisering af MRSA-farenRobert Skov nægtede at MRSA kunne overføres gennem kød i september 2013

Robert Skov nægtede at MRSA kunne overføres gennem kød i september 2013

-

Spis bare løs af koteletterne!

Robert Leo Skov, Seruminstituttet
Robert Leo Skov, Seruminstituttet

»Derved er der ingen risiko ved hverken at købe eller spise kød, der kommer fra svin, for det spredes ikke via kød«, siger Rober Leo Skov og forklarer, at MRSA er genstridig, da den ikke lader sig slå ud af antibiotika.

Ifølge overlægen har de danske fødevaremyndigheder ‘godt tjek på’, hvilke typer MRSA man finder hos mennesker. Derved sandsynliggøres det, at man ikke finder den samme type svine-MRSA hos mennesker, der bor i storbyer.

»Hvis det var sådan, at MRSA spredtes via kød, ville vi se mange flere tilfælde af MRSA i storbyerne, og det gør vi overhovedet ikke«, siger Robert Skov. Politiken sept. 2013.

via Trods øget svine-MRSA: Frygt ikke svinekødet – Politiken.dk.

Også en anden forsker, Lis Alban, nægtede den 16. juli i  Ekstra Bladet, at MRSA er “fødevarebåren”: