I 2002 forsøgte Pfizer og Alpharma at bremse forbud imod vækstfremmere til svin ved EU-domstolen

pfizerMaskinbladet, 18.09.02 | 12:00 :

EF-domstolen sagde i sidste uge ( september 2002, red.) god for EUs forbud mod brug af fire antibiotiske vækstfremmere i dyrefoder.Medicinalfirmaerne Pfizer og Alpharma, der producerer to af de fire vækstfremmere, havde lagt sag an mod EUs ministerråd og Kommissionen for at få forbudet kendt ulovligt.

via Fortsat forbud mod vækstfremmere.

I lyset af den soleklare kommercielle interesse i salg af store mængder antibiotika til fødevareproducenterne kan det ikke undre, at medicingiganterne Pfizer og Alpharma prøver et forbud ved EU-domstolen. Man skal heller ikke undre sig, hvis medicinbranchen i virkeligheden trækker i trådene for at bevare og udbygge en antibiotikakrævende husdyrproduktion. Ret beset lever disse firmaer af sygdom. Så for dem er antibiotikaresistens et strålende, lovende nyt forretningsområde. 70-80 % af al antibiotika anvendes i dag i den animalske produktion.

bohringer
Klik på billedet for at se forstørret version. Jyllandsposten februar 2009

Boehringer-Ingelheim viste også flaget ved at sponsere en helsides annonce for danske svin, som kan ses herover. Firmaet havde i følge sin hjemmeside i 2008 en omsætning på omkring en kvart milliard i Danmark, fortrinsvis til landbruget

Se flere artikler om Boehringer-Ingelheim her