Svinekød ender nu som kattemad

-

Ingen vil tilsyneladende købe det danske svinekød selv om prisen aldrig har været lavere. Nu sender man masser af fedt til Daka.

Det passer altså ikke, at danske landmænd er verdens bedste og at fødevaresikkerheden er i top, så alle står på nakken af hinanden, for at sætte tænderne i dansk gris. Snarere tvært imod.

FødevareWatch skriver bl.a:

For visse typer af produkter er overudbuddet så massivt, at det har været umuligt at finde alternative købere på de traditionelle markeder, selv om priserne er helt i bund.

“Halvdelen af de spækprodukter, som vi tidligere eksporterede til Rusland, bliver nu sendt til Daka. Det svarer til, at vi hver uge sender 60-70 tons af den type produkter til Daka,” fortæller Ove Thejls, adm. direktør for slagterikoncernen Tican.

Daka forarbejder døde dyr fra landbruget samt biprodukter fra slagterierne.

“De døde dyr indgår i produktionen af biodiesel, mens det svinespæk, som tidligere blev eksporteret til Rusland, forarbejdes og indgår i produktionen af dyrefoder til bl. a. hunde og katte. Efter det russiske importforbud er vi begyndt at modtage noget mere svinespæk fra Tican og andre slagterier,” oplyser adm. direktør Lars Krause-Kjær, Daka.

Inden Rusland indførte importforbud, blev de bedste kvaliteter af dansk spæk solgt for omtrent 15 kr. pr. kilo til fødevareindustrien i Rusland

via Svinekød ender nu som kattemad.