Svineproducenter: MRSA er ikke vores skyld!

Ansvar for resistensudvikling

Nyt og mere passende logoforslag for Landbrug og Fødevarer, gratis udarbejdet af redaktionen.
Nyt og mere passende logoforslag for Landbrug og Fødevarer, gratis udarbejdet af redaktionen.

Referatet fra svinekongressen i Herning lyder bl.a. således:

Nyheden om, at VSP med en ny handlingsplan vil arbejde for at halvere brugen af antibiotikummet Tetracyklin inden udgangen af 2015 viser, at vi som landmænd tager vores del af ansvaret for resistensudviklingen. Det viser, at vi bekymrer os om, at det også i fremtiden skal være muligt at behandle mennesker effektivt med antibiotika.

Overlæge Steen Lomborg og ledende bioanalytiker Birgitte Tønning, Region Midt. Lomborg deltager flittigt i svinebranchens bagatelliseringskampagne af MRSA-epidemien. Således var han med på mødet i Aulum, svinekongressen i Herning og skal også optræde på en svineavlerkongres i Thy.

Resistens er ikke landbrugets skyld, det viste et indlæg fra overlæge Steen Lomborg med al tydelighed. Det er i høj grad fuldstændig uansvarlig og overdreven anvendelse af antibiotika til mennesker især i de sydeuropæiske lande, der for alvor bør bekymre. Men det ændrer ikke ved, at også landbruget skal tage et ansvar.

via Svineproducenter viser vejen i ånd og handling – Landbrug & Fødevarer.

Herunder en af deltagerne i kongressen i en pause: