ForsideNaturbeskyttelseLandbrug & Fødevarer mister medlemmer og legitimitet

Landbrug & Fødevarer mister medlemmer og legitimitet

-

1-DSC04431
Landmænd er utilfredse med, at nogle landmænd tilsyneladende får ret til at svine med mere kvælstof, fordi deres jord kan “tilbageholde” mere, mens andre ikke får denne fordel. Landbruget udleder ca 150.000 tons kvælstof til vandmiljøet årligt.

Fødevarewatch den 30. oktober 2014  skriver bl.a:

Tirsdag meldte 32 landmænd sig ud af Landbrug & Fødevarers lokalafdeling LandboSyd i Aabenraa, hvor 11 andre landmænd også meldte sig ud i forrige uge.

I LandboNord og Agri Nord har i alt 25 medlemmer meldt sig ud i dag, efter at de har holdt et møde, hvor de diskuterede, om man skulle blive i foreningen eller ej.

Klaus Aage Bengtson, der er landmand i Nordjylland, var med til protestmødet i Tylstrup i dag. Han besluttede sig også for at melde sig ud af Landbrug & Fødevarer og fortæller, at der er flere udmeldelser på vej.

“Der kommer helt sikkert flere udmeldelser. Det forlyder, at det specielt er i Sydjylland, at der kommer mange nu her. Her oppe har mange meldt sig ud over de seneste år, men der vil også komme flere udmeldelser den kommende tid,” siger Klaus Aage Bengtson.

Landmændene er utilfredse med den nye Naturplan Danmark, som inddeler landet i små retentionskort, der bestemmer, hvor der må gødes mere, og hvor der må gødes mindre ud fra generelle forhold.

via Medlemsflugten fra Landbrug & Fødevarer fortsætter.