Forsidebagatellisering af MRSA-farenAnonymt uddelte løbesedler om MRSA på Houmødet.

Anonymt uddelte løbesedler om MRSA på Houmødet.

-

1-Indspilning i fuld skærm 02-11-2014 102029
Den kryptiske formulering på den anonymt omdelte løbeseddel på Houmødet den 28. oktober 2014. Vores understregning

 

Deltagerne på det stort anlagte Houmøde om MRSA blev ved ankomsten budt velkommen af en løbeseddel som anonyme havde lagt på bordene i salen.  Her skriver man bla:

Der er ikke beskrevet øget risiko for komplikationer ved graviditet eller risiko for fosteret hos gravide, som bærer MRSA.

 

Man fortæller ikke, at gravide langt fra altid kan renses for MRSA før fødslen med næsesalve og kloraminsæbe, og derfor smitter de deres spædbarn under fødslen. Børnene kan ikke behandles, før de er to år, men her mener man, at de vokser fra infektionen af sig selv. Der er dog intet videnskabeligt belæg for denne “fornemmelse”. Imidlertid kan spædbørnene indtil dette eventuelt sker smitte andre børn og voksne i vuggestuen.

Det ser ud til, at MRSA CC 398 bliver vanskeligere at udrydde jo længere man har haft den på og i sig. Først sidder den på huden og yderst i næsen. Men efter et stykke tid sætter den sig i svælget. Den er også fundet i sæd, skedesekret og i tarmene. Herfra kan man kun fjerne den under indlæggelse med stærke antibiotika, der har voldsomme bivirkninger.

MRSA anses for at være farligt for børn, der er født for tidligt. Dette er ubestrideligt. Men dette anses ikke i sig selv for en “komplikation”, åbenbart.

Det er en kendsgerning at smittede spædbørn udgør en smittekilde, ikke mindst for vuggestuebørn, søskende og forældre. I alt materiale skriver man kun om at nedsætte smitten, begrænse udbredelsen osv. Aldrig om at standse den. Reelt er der ingen planer om at standse smitten ved stalddøren, selv om Dan Jørgensens plan har dette glorværdige formål. Diverse “initiativer” er lunser til pressen til beroligelse af befolkningen. De forsinker måske udbredelsen. Men de forhindrer ikke på sigt, at vi mister vores allervigtigste lægemidler, nemlig antibiotika.

I Nordjylland er en del spædbørn blevet smittet af deres mødre under fødslen. Men også senere kan de blive smittet ved berøring, host og nys samt amning.

Når landbruget skriver, at der ikke findes beskrivelser af komplikationer, betyder det ikke, at det er ufarligt at smitte et spædbarn med MRSA. Det betyder bare, at man indtil nu har lukket øjnene for denne risiko.

Man oplyser, at sedlen er i overensstemmelse med arbejdsmiljølovgivningen, der dog ikke garanterer for, at den er dækkende,  og at den har været i “høring” hos seruminstituttet og sundhedsstyrelsen. Hvad dette så end betyder.

1-DSC04554
MRSA mødet i Hou gav en del presseomtale. Her et lille udvalg