Dansk korn er for dårligt til øl og brød – påstod Landbrug og Fødevarer. Carlsberg og Valsemøllen er ikke enige

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAI september 2014 pev Landbrug og Fødevarer over, at de ikke måtte gøde nok. Landbrugsavisen skrev bl.a:

Proteinindholdet i dansk korn har aldrig været lavere. Årets høst har sat en ny bundrekord med det laveste proteinniveau nogensinde, og det betyder blandt andet, at bryggerier og brødproducenter ikke kan bruge kornet i deres øl og brød.

Optimalt set skal proteinindholdet i korn ligge på 10,5-11,5 pct., men i det danske tilfælde er proteinindholdet nede på ca. 8,5 pct. afhængig af hvilken sort, der er tale om. Forklaringen er, at danske landmænd kun må tilføre 70 pct. af den mængde gødning, som deres udenlandske kolleger anvender. I tal betyder det, at en dansk landmand må bruge ca. 150 kilo gødning på en hektar hvedemark, mens en tysk landmand syd for grænsen typisk bruger 220 kilo.

– Det er ikke uden omkostninger, når vi skruer op for EU-reglerne, fordi vi synes, vi i Danmark skal være mere ambitiøse end i de andre medlemslande. Men vi har brug for, at politikerne tager stilling til, hvad en given implementering har af økonomiske, administrative og miljømæssige konsekvenser. Tilfældet med det danske korn viser, at vi er nødt til at finde en løsning på den danske overimplementering af EU-reglerne, siger Lars Hvidtfeldt.

via Dansk korn er for dårligt til øl og brød – Landbrug & Fødevarer.

Men den 6. november oplyser Fødevarewatch:

Øl- og brødindustri melder om høj dansk kornkvalitet

På Carlsbergs malteri og hos Valsemøllen har man intet at udsætte på den danske maltbyg- og brødhvede-kvalitet. Årets høst er den bedste i de seneste 100 år, lyder det fra Danish Malting Group.

Miljøbloggen gylle.dk har forsket mere i sagen. Læs her