ForsideLandbrugets falske pibeDet er de andres skyldHækkerup: Ammoniakkrav er helt på månen

Hækkerup: Ammoniakkrav er helt på månen

-

Her bliver både gødet og sprøjtet på et fredet fortidsminde
Her bliver både gødet og sprøjtet på et fredet fortidsminde

sickpigs.dk har bedt Axelborg om at dokumentere denne påstand fra denes nye kønne forkvinde, Karen Hækkerup:

»Ingen i EU udleder så lidt ammoniak fra landbruget, som vi gør i Danmark. Alligevel tager alle andre end Danmark bare et lille skridt. De vil ikke genere deres landmænd og forringe deres konkurrenceevne. Men i Danmark går vi foran og siger, at vi kan klare 24 pct. nedgang. Det er helt på månen, og det vil betyde tab af arbejdspladser,« siger Karen Hækkerup til Børsen.

Ifølge Landbrug & Fødevarers beregninger kan reduktionen koste samfundet en årlig eksport på 7,5 mia. kroner og en beskæftigelse på 11.000 arbejdspladser.

»Klart, landbrug og fødevaresektor vil gerne forbedre sig og mindske f.eks. ammoniak-udledningerne. Men politikerne skal passe på og tage hensyn, hvis man altså ønsker et fødevareerhverv. Når Danmark går foran, så sætter man en skruetvinge på erhvervet, og det er ikke gavnligt,« siger Karen Hækkerup til Børsen.

via Hækkerup: Ammoniakkrav er helt på månen

Kommentar: Skylden for landbrugets manglende konkurrenceevne er altså, ifølge Karen Hækkerup, har den danske overimplementering af reglerne i EU, der gør,  at de danske landmænd ikke må svine lige så meget som andre. Derfor er danske landmænd udsat for et urimeligt konkurencepres, mener L&F.

Danske landmænd udleder omkring 150.000 tons kvælstof om året og har i en årrække været i stand til at bremse opfyldelsen af rimelige EU krav i henhold til Nitratdirektivet, som omfatter alle lande i EU og sikrer ens konkurrencevilkår.