ForsideDen økologiske illusionStor overhyppighed af diarrébakterier i økokyllinger

Stor overhyppighed af diarrébakterier i økokyllinger

-

Hønsene har det rigtig fint
Selv om øko-hønsene har det godt ude på marken, optager de farlige bakterier i sig, som spredes til kødet på slagteriet. Foto: sickpigs.dk

Vælg økologisk, hvis du vil have camphylobakter

I økologiske kyllingeflokke har op til 90 procent af dyrene infektion med tarmbakerien camphylobakter, der kan give dårlig mave hos mennesker. I de ikke-økologiske flokke er tallet “kun” 28 procent. Bakterien kan føre til Guillain-Barre syndrom, med lammelser i hele kroppen og andre alvorlige symptomer. Smitten overføres til kødet ved, at det kommer i kontakt med tarmindhold (=lort) under slagteprocessen. Hvis den herfra overføres til salat, brød eller andre fødevarer, bliver man syg.

C»Økologiske kyllinger er mere udsatte for at få campylobacter i og med, at de er økologiske og dermed har adgang til det fri. Vi vil gerne reducere risikoen for at dyrene får campylobacter, men vi savner viden om, hvordan og hvornår de får campylobacter. Før vi ved det, kan vi ikke vide, om vi kan reducere forekomsten i de levende dyr«,

siger Sybille Kyed, der er fagpolitisk chefkonsulent hos Økologisk Landsforening til Politiken.

via De fleste øko-kyllinger er fyldt med bakterier – Politiken.dk.