ForsideAntibiotika og resistensDyr pris for Lægeforeningen

Dyr pris for Lægeforeningen

-

Ugeskrift for læger kommenterer Dyrlægernes nye “Resolution” om bekæmpelsen af MRSA:

Hans Jørn Kolmos er kritisk.

”Det gennemsyrer hele resolutionen, at vi skal have mere viden, og at vi skal undersøge mere. Men det er en stor syltekrukke, for vi ved en masse i forvejen. Konsekvensen er, at landbruget ikke behøver at gøre noget som helst, og Lægeforeningen har betalt en dyr pris for at sætte sit navn på,” siger Hans Jørn Kolmos.

Og netop Lægeforeningen er blandt de seks, der har skrevet under på resolutionen ud af de i alt 17 institutioner og foreninger, der har deltaget i dialogmøderne om MRSA-udfordringerne.

Begge forskere kan ikke genkende det billede, der bliver skabt i resolutionen om, at truslen fra svine-bakterien skulle være lav.

”Jeg mener ikke, det er lav risiko, når 30-40 pct. af nytilkomne MRSA -tilfælde er forårsaget af denne bakterie. Det er heller ikke lav risiko for spredning, når 30 pct. af alle patienter, der dukker op i en lægepraksis med infektion forårsaget af denne bakterie ikke har haft kontakt med svin. At skrive at truslen er lav er manipulation, og det vil jeg ikke finde mig i,” siger Hans Jørn Kolmos, der mener, at problemet skal løses ved at stoppe handelen med levende smittede dyr.

”Det er den væsentligste faktor for smittespredningen, men svineproducenterne vil ikke være med til at ændre det,” siger han.

via Ugeskriftet.dk.