ForsideLandbrugets imagekampagneLeder: Karen Hækkerup lyver i Politiken.

Leder: Karen Hækkerup lyver i Politiken.

-

karenh_
Politiken den 21. november 2014. Uddrag.

Karen Hækkerup skriver i Politiken den 21. november 2014, at landbruget eksporterer for 156 mia. kroner.

Det er helt oppe på månen.

Hvis man et øjeblik ser bort fra alle de lånte penge, som finansierer den underskudsgivende eksport, så er nettoeksporten i følge et notat udarbejdet til Natur- og Landbrugskommissionen i 2012 på en fjerdedel af ministerens tal, nemlig 40 mia. Og der tager man endda alle de såkaldte “jordbrugserhverv” med.
Se notatet eksportrapport
Men det er ikke noget at prale af, for som nævnt sælger man for store beløb med tilsvarende store tab.
Svineproduktionen som set i sammenhæng med hele eksporten er ret ubetydelig, vil give underskud indtil 2016, siger branchens egne spåmænd, og der er ikke tale om småpenge, men både halve og hele millioner pr. landmand. Det løber op.
Landbrugets økonomiske indflydelse på samfundet er entydigt negativ. Især hvis man regner de afledte ulemper med. Beskyttelsespenge for drikkevandet (ca. 250 mio.), braksvindel (750 mio.) svindel med svinestøtte (mindst 20 mio, men tallet er usikkert), naboejendommes tab af ejendomsværdi, hospitalsudgifter på grund af MRSA m.fl, bankkrak, større bidrag på realkreditten osv.

Alle disse kendsgerninger forsøger Karen Hækkerup at skjule bag en tåbelig retorik om, at det er synd for den enlige mor og pensionisten uden ratepensioner, at de skal have dårlig samvittighed.

Det næste bliver vel, at hun flæber over, at de også stigmatiseres af det “rige og veluddannede, der bestemmer, hvad der er etisk korrekt forbrug”

Landbruget har en dårlig sag. Derfor sender de den veluddannede og særdeles vellønnede Karen Hækkerup i byen med både løgnehistorier og meget dårlige argumenter.

Således bekræfter hun sådan set sin egen tese

Karenloegnhals
Billedet af direktøren for L&F er opdateret med en sort streg i panden. L&F kunne her betyde “Løgn&Fusk”