Politikens gyllekanal. Propaganda-TV for flæbende svineavlere.

Men hovedet på skrå og en nuttet gris på armen, snakker svineavleren for sin sag på Politikens hjemmeside. Han solgte 23811 smågrise i 2014 og sendte over 200 containere med døde grise til destruktion. Kilde: svineflyttedatabasen

Svineavlerne får meget taletid i medierne og naturligvis især i Landbrugsavisen, Maskinbladet og den slags. Men nu melder Politiken sig som scene for koret af flæbekoner, der begræder de uskyldige “ruslandsramte” svinebønder og endda giver dem TV tid til  uimodsagt at sprede deres myter og snakke bukserne af deres syge moster.
Som for eksempel her

En smågriseproducent, Michael Stig Nielsen, Tilsbækgård, nævner lige, at han har syv personer ansat, men siger ikke hvor de kommer fra og hvad de får i løn. Og så spiller han ruslandskortet ved at påstå, at Danmark er med til at skabe bedre menneskerettigheder i Ukraine, og derfor er prisen på svinekød faldet.  Påstår han. Statistikken viser noget andet

Tilsbækgård ved Uvelse, syd for Hillerød
Tilsbækgård ved Uvelse, syd for Hillerød

Rusland lukkede for al import af svinekød allerede i februar, længe inden at vestens provokerende sanktioner fik russerne til at søge til andre markeder. Hvilket naturligvis er irriterende, men enhver kan jo købe ind, hvor han vil. Hvis man ikke kan li’ Irma, kan man jo gå i Netto.  Det var ikke et politisk træk rettet imod vesten, men en lovlig og naturlig reaktion på, at der var fundet afrikansk svinepest i EU, hvor smittede grise frit kan krydse grænser, levende eller døde.

Mikael Stig hansen
Mikael Stig Hansen havde en klasse fra Randersgade Skole i København på besøg.

Her på redaktionen  undrer vi os over, at videoen med den flæbende svineavler fra whiskeybæltet bliver bragt råt på Politikens webside. Der er tale om reklame, for nu ikke at sige propaganda, hvor man burde problematisere, om det er et statsanliggende, at private, men meget stærkt subsidierede erhvervsdrivende, oplever prisudsving. Sådan er det frie marked nu en gang, og landmændene kan jo tilpasse produktionen til markedet, som alle andre, når priserne falder. Det gør den i øvrigt på olie, og det luner på svineavlerens regnskab.

Men det siger han bare ikke noget om, den lille gavstrik.

PS: Økologiske producenter får det firedobbelte for deres smågrise!

PPS: Landbruget – og Vesten – har overhovedet ingen skrupler når det gælder menneskerettigheder  vigtige handelspartnere som Saudi-Arabien, Kina eller USA.

Mikael stig hansen
Svineavleren klemmer en af eleverne fra den københavnske skole og smiler kækt til kameraet