Trussel fra Bæredygtigt Landbrug: Vi lægger en bombe under bankerne!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
»Tanken er, at vi vil samle grupper på omkring 100 landmænd og fremsætte et samlet krav på deres vegne. Når en enkelt, lille, rystende landmand møder op i banken med hatten i hånden, kan det være vanskeligt at opnå noget. Hvis de møder op som en gruppe med en gæld på 2 – 3 mia. kr., kan der vise sig andre muligheder. Vi vil ikke lægge skjul på, at alternativet til en aftale kan være, at bankerne må overtage gårdene,« understreger Flemming Fuglede Jørgensen fra Bæredygtigt Landbrug

Landbrugsorganisationen Bæredygtigt Landbrug vil samle grupper af økonomisk nødlidende landmænd og kræve, at de får bedre vilkår i banker og realkreditinstitutter. Hvis kravene afvises, vil store grupper af landmænd forlade deres bedrifter og aflevere nøglerne i banken, lyder truslen.

»Hvis bankerne ikke imødekommer vores krav, vil der ske det, at landmændene kører i banken og afleverer nøglerne til bedrifterne. Det er ikke en tom trussel, for situationen er fuldstændig desperat ude på gårdene nu,« advarer Flemming Fuglede Jørgensen, formand for Bæredygtigt Landbrug, BL.

Det skriver JyllandsPosten i artiklen: Landmænd truer med at udløse bombe under bankerne