ForsideFra vor egen verdenNu er JyllandsPostens journalister krænket. Journalistforbund forlanger kr. 10.000 af sickpigs.dk's redaktør...

Nu er JyllandsPostens journalister krænket. Journalistforbund forlanger kr. 10.000 af sickpigs.dk's redaktør inden 10 dage.

-

tanjaduus
Uddrag af journalistforbundets trussel om retssag og økonomisk godtgørelse.

Under påberåbelse af ophavsretsloven forlanger Danmarks Journalistforbund en godtgørelse på kr. 10.000, fordi sickpigs.dk har citeret dele af  tre-fire artikler og brugt disse citater til at afsløre, at journalisterne krænkede grundlæggende journalistiske principper om uhildethed og uafhængighed.

Lovens §1 lyder således:

§ 1. Den, som frembringer et litterært eller kunstnerisk værk, har ophavsret til værket, hvad enten dette fremtræder som en i skrift eller tale udtrykt skønlitterær eller faglitterær fremstilling, som musikværk eller sceneværk, som filmværk eller fotografisk værk, som værk af billedkunst, bygningskunst eller brugskunst, eller det er kommet til udtryk på anden måde.

JP-journalisterne Lars Attrup, Jette Aagaard og Jakob Martini skrev i januar 2015 en serie artikler om danske landmænd, hvoraf det fremgik, at landmændene var både hårdtarbejdende og dygtige men alligevel ikke kunne få det hele til at løbe økonomisk rundt. De havde med andre ord samme vinkling, hvilket næppe er en tilfældighed.

Det lignede et mønster og så herfra ud som om, at Axelborg havde bestilt denne elegi, hvilket sickpigs.dk skrev, idet vi omhyggeligt angav JyllandsPosten som kilde. Helt i overenstemmelse med branchens citatregler.

Nu forlanger journalistforbundet 10.000 kroner bl.a. fordi journalisternes “professionelle anseelse” er blevet “krænket”.

Vi takker for denne anerkendelse, for det var faktisk også meningen med vores kommenterende indlæg. Professionelle dagbladsjournalister må ikke agere løbedrenge for landbrugslobbyen på Axelborg.  Lars Attrup skrev bl.a. en længere, jamrende artikel om det stakkels landbrug uden angivelse af kilder, hvilket er et klart brud på elementær journalistisk arbejdsmetode. Hvis han vil lave den slags arbejde, må han søge job på Axelborg. Der står helt sikkert en stol og en stor skål med tudekiks klar til ham der.

Se journalistforbundets truende brev til denne sides redaktør her

Journalistforbundet angiver ikke hvilke passager, man er blevet fornærmet over, men vi kunne formode, at de er gengivet via links her.

Update den 6 marts: sickpigs.dk har afvist journalistforbundets krav.

migmaamanikkecitere
Journalisten Jette Aagaard i redaktørens streg.