ForsideDebatindlægJeg er nok bare for dum - JP debat

Jeg er nok bare for dum – JP debat

-

Ralph B. Eriksen, Diernæsvej 126, Haderslev sammenligner i JP den 8. marts 2015 landmænd med kontanthjælpsmodtagere, der jo også kan prale af deres afledte effekter.


Hold da op, hvor er det spændende at læse om Cepos og alle andres udmeldinger om kontanthjælpsmodtagere. Man efterlades efterhånden med indtrykket af, at guldet flyder i retningen af folk på kontanthjælp, mens folk i arbejde nærmest må gå for lud og koldt vand.

Det er for galt

Hver gang jeg læser om kontanthjælpsmodtagernes høje indkomst, tænker jeg også, at det er for galt; men samtidig tænker jeg også på alle de støtteordninger, som det såkaldte liberale erhvervsliv modtager. Hvorfor er der ingen liberale, der angriber f.eks. landbrugsstøtteordninger? Bønderne er jo liberale, men arbejder under planøkonomiske vilkår i en grad, der får Marx til at klappe i hænderne – nå nej, landbruget har jo en eksportværdi på ikke under 60 mia. kr.

Kigger jeg i bl.a. Danmarks Statistik, er nettoværdien omkring 16 mia., når man renser for støtten. Men der er jo afledte effekter – altså bønderne køber landbrugsmaskiner, bruger smede, og hvad ved jeg. Jah, men kontanthjælpsmodtagere holder jo også gang i frisører, dagligvarehandelen og meget andet.”

via Jeg er nok bare for dum – Debatindlæg – Debat.