Igen: Drukket sødmælk kaldes tilbage

Igen sender dansk landbrug, der ikke forsømmer nogen lejlighed til at prale med den enormt høje fødevaresikkerhed, inficerede fødevarer på markedet, hvor forbrugerne agerer ufrivillige forsøgskaniner, indtil man flere dage senere opdager livsfarlige Listeriabakterier i mælken, som jo ved pasteuriseringen skulle være sikker at drikke.

(Pasteurisering blev indført efter at mælk havde givet anledning til udbredt tuberkulose i befolkningen)

Fødevarestyrelsen oplyser ikke at listeriainfektion kan være dødelig. I 2014 døde en snes mennesker på grund af denne bakterie. Interessant, at Andelsmejeriet tilbagekalder mælk produceret over en hel måned. Forbrugerne har altså været i fare i flere uger, før man reagerer. Fødevarestyrelsen skriver på sin hjemmeside bl.a:

Virksomheden Bornholms Andelsmejeri tilbagekalder økologisk sødmælk med holdbarheds udløb fra den 11.04.2015 til den 11.05.2015 grundet påvisning af Listeria i en kontrolprøve.

Risiko:
Listeria kan forårsage sygdom. Symptomerne er influenzalignende såsom feber og hovedpine.
I sjældne tilfælde kan listeria forårsage meningitis og blodforgiftning.

via Listeria i økologisk sødmælk.