Skiltekrig i Odder.

-

skiltekrig
Findes de en drikkevandsmafia i Odder?

Vi har modtaget nedenstående debatindlæg:

Tidligt onsdag morgen (20.5.) opsatte Ole Bach og undertegnede fra Miljøfælleskabet 20 skilte rundt omkring i Odder Kommune med påstriften “Beskyt drikkevandet – Stop landbruget”.

Allerede inden kl. 8 samme morgen var alle vores skilte fjernet igen, mens andre skilte med oplysning om bl.a. traktortræk – stadig står langs vejene. Vi kan naturligvis ikke bevise det, men vi tager det for givet, at skiltene er blevet fjernet af personer med særlige interesser i landbruget.

Park & Vej i Odder Kommune indrømmer, at deres ansatte har fjernet disse skilte med “Beskyt Drikkevandet – Stop landbruget”, og indrømmer samtidig, at arrangøren af Traktortræk 23. ds. Landboungdom ikke har tilladelse til at have flere skilte stillet op flere steder på kommunens grøftekanter.

Hvorfor denne forskelsbehandling? Det er yderst betænkeligt, at en meget lille del af befolkningen i Odder Kommune – nemlig bønderne – har nærmest fuldstændig kontrol med, hvad der skal ske med vores drikkevand i fremtiden. Vi har et demokratisk problem, vi er nødt til at gøre noget ved.

Byrådets beslutning om at vedtage en meget uambitiøs plan for sikring af vores drikkevand bør omgående omstødes. Nogle få bønder skal ikke længere have lov til at forurene vores fælles grundvand. Og bøndernes udsagn: “Vi dyrker rent grundvand” – sidst hørt i Byrådssalen fra Ole Lyngby Pedersen (V) – skriger til himlen.

Holger Ø. Mortensen, Odder