Ekspert: Dansk landbrug kan ikke betale sig!

Omsider indser også de kloge hoveder på universiteterne, hvad sickpigs.dk har råbt op om i årevis. Dansk landbrug er en økonomisk dødssejler.  Jan Holm Ingemann siger endda indirekte, at det skal nedlægges.

Information skriver:

»Hvis man ser helt nøgternt på det, kan det ikke betale sig at have det landbrug i Danmark, vi har i dag. Hverken for den enkelte landmand eller for samfundet som sådan,« siger Jan Holm Ingemann. Ifølge ham er det et fåtal af danske landmænd, som klarer sig økonomisk godt ved hele tiden at være på forkant med den teknologiske udvikling, mens den gennemsnitlige landmand halser efter og er dybt afhængig af landbrugsstøtte. Samfundsøkonomisk ville det bedre kunne betale sig at omlægge til nogle mindre landbrug eller en helt anden form for erhverv, vurderer han.

via Kan det danske landbrug overhovedet betale sig? | Information.