ForsideLandbrugets falske pibeLandbrugets løgnehistorierZobbe: Danske landmænd er de dårligste

Zobbe: Danske landmænd er de dårligste

-

fdfd
Privatfoto

En analyse fra Københavns Universitets Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi afslører, at det hverken er unfair konkurrence fra tyske landmænd, der må bruge mere gødning, eller Putin den Grusommes ondsindede fødevareblokade af EU, der har ødelagt dansk landbrugs økonomi. De sande syndere er – bønderne selv.

De er meget, meget dygtige til at sætte penge over styr. Analysen viser bl.a, at andre landes bønder bruger pengene på at effektivisere og udvikle deres produktion, mens danske landmænd betaler deres regninger med lånte penge uden at kunne forrente gælden.

Danske landmænd er, i modsætning til hvad de selv tror, elendige, ineffektive og ukloge landmænd. Men det hindrer dem ikke i at forlange statsstøtte til de landmænd, der går konkurs.

Fødevarewatch skriver med Ritzau som kilde bl.a:

 

“De danske landmænd er nærmest de dårligste af alle de landmænd, vi undersøger, til at udnytte deres produktionsmuligheder,” siger Henrik Zobbe, som er leder af instituttet og medforfatter på analysen.

“Det er tankevækkende, at selv de bedste danske landmænd faktisk gør det dårligere end de bedste landmænd i andre lande,” tilføjer han.

via Analyse: Danske landmænd er dårlige til at tjene penge.

Læs rapporten her: IFRO_Udredning_2015_30