ForsideKødets prisGlobalen - Nyheder om dyrevelfærd, klima og miljø | Professor: Menneskets behandling...

Globalen – Nyheder om dyrevelfærd, klima og miljø | Professor: Menneskets behandling af dyr er muligvis historiens største forbrydelse

-

På nettet har vi nu fået selskab af endnu en stråldende intelligent miljøblog. Vi sakser og anbefaler globalen.dk. De skriver bl.a:

 

– “Dyr er historiens største ofre, og behandlingen af husdyr i industrielt landbrug er muligvis den største forbrydelse i historien. Menneskets fremmarch er bestrøet med døde dyr.” Så markant indleder den israelske professor i historie Yuval Noah Harari sin klumme i den britiske avis The Guardian. Han hovedbudskab er, at dyr er individer med egne følelser og opfattelser af verden, men vi ignorerer det og behandler dem i strid med deres naturlige behov. Ifølge historieprofessoren er menneskets slette behandling af dyr ikke noget nyt fænomen: Da mennesket for ca. 45.000 år siden kom til Australien, udryddede det hurtigt 90 pct. af kontinentets større dyr. Og da mennesket for 15.000 år siden koloniserede Amerika, betød det undergangen for 75 pct. af de store pattedyr i landet.

via Globalen – Nyheder om dyrevelfærd, klima og miljø | Professor: Menneskets behandling af dyr er muligvis historiens største forbrydelse.