ForsideMenneskers sundhedVegetarismeVegetarer kommer bekymrede kødelskere til undsætning

Vegetarer kommer bekymrede kødelskere til undsætning

-

Vi har modtaget nedenstående pressemeddelelse:

Dansk Vegetarforening kommer nu danske kødspisere til undsætning, efter WHO slår fast, at forarbejdet kød helt sikkert er kræftfremkaldende, og også advarer mod rødt kød. Dansk Vegetarforening har mere end 100 års erfaring med, hvad man kan gøre, hvis man gerne vil passe på sit helbred, uden at gå ned på smag, og deler gerne ud af sin viden.

 

Hvis man gerne vil minimere risikoen for kræft, er det en rigtig god idé at skifte det usunde kød ud med masser af frugt og grønt:

 

”Ikke bare fjerner man den risiko der er ved at spise kød – frugt, grønt og fuldkorn nedsætter ligefrem risikoen for kræft, så der er nærmest dobbelt op på sundhedsgevinsten”, siger formanden for Dansk Vegetarforening, Jacob Kaae Andersen.

 

Men et æble eller en gulerod smager jo langt fra ligesom bacon eller burgere. Derfor arbejder Dansk Vegetarforening for, at flere får mulighed for at opleve, hvordan man kan lave lækker og sund grøn mad, som også stiller en kødspisers smagsløg tilfredse. Vegetarmad er nemlig meget mere end gnavegrønt understreger Dansk Vegetarforening.

 

Noget af det som kød kan, er at tilføre umami til en ret. Så her er kunsten selvfølgelig at finde andre former for umami, og der er masser af alternativer til kød – det kan f.eks. være svampe, tomater, vin, balsamico eller tang. Det giver mere dybde i maden. Seneste skud på stammen er tangformen ”søl” – der efter en tur på panden, får en krydret, røget smag, der umiskendeligt minder om bacon – og så er der ligeså sundt som kål. Der kommer også flere og flere alternativer man selv kan give sig i kast med at kreere, der efterligner kødklassikerne:

 

Prøv f.eks. ”Facon” – tofu med en særlig marinade, der får en god baconlignende smag, når det bliver stegt. Eller hvad med en ”smæskesteg” juleaften?” foreslår Jacob Kaae Andersen.

 

Nettet bugner med kødfrie opskrifter fra kreative grønne bloggere og kokke, så det er bare at kaste sig ud i det. Selv stjernekokken Jamie Oliver anbefaler at spise mere grønt og har masser af grønne opskrifter, som kan få selv den største bøfelskers tænder til at løbe i vand ifølge foreningen. Og til de dage hvor det skal gå lidt stærkt, sælger flere og flere af de større supermarkeder efterhånden også grønne alternativer til alt fra pølser og nuggets til kebab: ”Og så er det selvfølgelig også værd at nævne at de fleste grøntsager altså smager rigtig godt i sig selv – uden at man behøver at få dem til at smage som kød” tilføjer Jacob Kaae Andersen.

 

Dansk Vegetarforening har eksisteret siden 1986 og derfor har foreningen stor erfaring med grøn mad, der smager af noget. De erfaringer deler foreningen hellere end gerne ud af, og alle er velkomne til Dansk Vegetarforenings fælles arrangementer, hvor der bliver lokket med masser af gode smagsoplevelser.

Pressekontakt: Formand, Jacob Kaae Andersen

på mail jacob@vegetarforening.dk eller tlf. 50 47 88 35

 

 

Venlig hilsen

Nanna Elisabeth Mørkegaard

Projektkoordinator

 

Dansk Vegetarforening

vegetarforening.dk

DVF’s gratis e-nyhedsbrev: vegetarforening.dk/nyhedsbrev

Facebook: vegetarforening.dk/fb

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Dansk Vegetarforening arbejder bla. for at inspirere til mindre kødforbrug både aht. menneske, dyr og miljø.