ForsideLederSelvfed leder.

Selvfed leder.

-

Her på redaktionen har vi ofte haft  og/eller fået ret der, hvor ingen troede det.  I august 2003 så de første artikler dagens lys, eller kunne man sige: udgik sandhedens lys for første gang fra www.sickpigs.dk.

Navnet på sitet er en hentydning til de syge danske svin, som dengang  som nu fodres med antibiotika med den forudsigelige konsekvens, at antibiotika til sygdomsbekæmpelse bliver virkningsløs. Lungebetændelse, blærebetændelse og banale hudafskrabninger vil føre til døden lige så sikkert som disse lidelser idag en pærelette at behandle med antibiotika.

Siden er denne virkelighed langsomt gået op for både danske og udenlandske sundhedsmyndigheder, men sandheden er politisk, og stærke interesser i landbruget og industrien bekæmper den med alle midler, desværre med nogle korrupte og uansvarlige politikere som håndlangere.

Andre kæmper på samme side som vi. Se for eksempel her, hvordan en engelsk site plæderer for, at man skal påvirke sine EU-parlamentarikere til at stemme for begrænsninger i antibiotikaanvendelsen i den animalske produktion.

Sickpigs.dk har været mål for mange angreb. Det lykkedes for eksempel hackere at bryde ind og slette næsten 2.000 artikler. Dansk Journalistforbund og en højesteretsassessor, Joan Vollertsen, forsøger med trusler og chikane at få sickpigs.dk til at fortstumme. I øjeblikket er vi endvidere mål for såkaldt mailspoofing.

Det hele er udtryk for, at landbruget bruger alle midler for at undertrykke den ubehagelige sandhed: Dansk landbrug er en underskudsmaskine, der undergraver  samfundsøkonomien og endda truer befolkningens liv og helbred.

Så længe en af os står op, fortsætter kampen imod dette mafiøse erhverv, som desværre har haft mange politikere i deres brød og fortsat køber sig indflydelse ved at støtte den ene og den andens kampagnekasse med dejlige penge.

Herunder kan I, kære læsere, se beviset på, at sickpigs.dks mission er lykkedes. The Guardian, et førende, kritisk engelsk medie, har udarbejdet en dokumentar om MRSA, og de har endda været på besøg her i landet for at hente ekspertudtalelser om sagen.

hvis vi er lidt mere selvfede end de fleste, så har den sin grund. Nemlig at vi igen har fået ret.

Og det er altid fedt.

 

Knud Haugmark, selvfed redaktør for www.sickpigs.dk.