ForsideCasesGyllegateLeder: Gylledronningen abdicerer

Leder: Gylledronningen abdicerer

-

EVA K
Eva Kjer Hansen må aflægge sig kronen og muligheden for at forkæle sine venner i landbruget ydeligere. Hun har valgt at trække sig fra ministerkontoret.

Bæredygtigt Landbrugs villige, legesyge hånddukke, landbrugsminister af gavn, miljøminister af navn, Eva Kjer Hansen vælger nu tilsyneladende selv at kaste håndklædet i ringen og trække sig fra sin post, som forlangt af Det konservative Folkeparti. Dette parti har  sammen med hele oppositionen udtrykt mistillid til hende, så hun ville ikke have overlevet et mistillidsvotum i næste uge. Derudover kunne støtten til regeringen og landbrugspakken komme i overhængende fare.

Løkkes trusler om dronningerunde eller folketingsvalg viste sig at være varm luft, og den halvfordrukne storryger måtte bide i græsset for at redde sin egen røv, der længe har befundet sig i vælgernes klaskehøjde. Meningsmålingernes pseudovirkelighed, der lovede tilbagegang for Venstre (og dermed afgang for Løkke) har nok også givet kraft til det øksehug, der nu fælder gylledronningen, men ikke svækker landbrugets indflydelse på dansk politik.

Både på Axelborg og hos Bæredygtigt Landbrug har man en ønskeseddel med navne på nye landbrugsministre.

Her på siden har vi tidligere peget på Hans Chr. Schmidt som sandsynlig afløser. Han har tidligere på denne post skovlet masser af penge ud til landbruget i form af en stribe skattelettelser, så for ham bliver embedet business as usual.

Men det kan også tænkes, at Løkke for at undgå landbrugets vrede vælger den nye minister uden for politikernes kreds  som i 2010 , da Henrik Høegh fra Axelborg blev omplantet til Fødevareministeriet.

Peter Gæmelke kunne måske trækkes ud af mølposen, men han er ikke populær hos Løkke. Han var på den forkerte side i formandsopgøret.

Det er ikke sandsynligt, men heller ikke umuligt, at Bæredygtigt Landbrug kan vride armen om på Løkke, så de bæredygtiges formand, Flemming Fuglede invaderer ministeriet.

Det ville være en katastrofe.

Så hellere Eva Kjer Hansen.