Hækkeruppens skingre retorik

-

1-1-20160227_113739
Karen Hækkerup slår de nationale tone an, når hun den 17. februar udtaler sig til Berlingske i anledning af den såkaldte landbrugspakke.

Hun mener, at landbrugets image har lidt skade, men hun forklarer ikke hvordan, kun at det er uretfærdihgt over de “landmænd, der arbejder 80 timer om ugen”, hvor hun så har det tal fra. Det er snarere de underbetalte østarbejdere, der tager slæbet ude på svinegårdene.

Men offerretorikken er på plads fra første linje i interviewet. “Danmark” risikerer et milliardtab, hvis landbrugepakken ike går igennem i EU. Inde i avisen fårstår man, at dette ikke har spor med landbrugsproduktion at gøre. Karen Hækkerup siger:

Ender det med, at vi overtræder direktiverne, vil det få enorme konsekvenser for dansk landbrug. Det kan betyde, at vi skal betale såkaldte landdistriktsmidler tilbage i et enormt omfang. Vores landbrugsstøtte er også knyttet op på, at vi lever op til EUs regler, så dem kan vi også blive bedt om at betale tilbage

Det er der nu nok ingen fare for. Sidst det skete, beholdt landmændene de 750 millioner, der havde hugget fra EU uden retsgrundlag i brakstøtte. Skatteyderne betalte gildet. Mn den historie passer dårligt i offerretorikken. Så hellere denne  elegi:

Jeg kender mange landmænd, og de elsker deres marker og står op lang tid før os byboer. De arbejder 80 timer om ugen og risikerer alt, hvad de ejer.

Læs hele interviewet med den flæbende formand for Landbrug og Fødevarer her:

http://www.politiko.dk/nyheder/landbrugschef-kvaelstofsagen-har-oedelagt-vores-image