ForsideDen økologiske illusionØkoflippernes glorie falmer.

Økoflippernes glorie falmer.

-

Mange mennesker ønsker at bidrage til en bedre fremtid ved at vælge økologiske fødevarer. Markedsføringen af økovarerne har vildledt forbrugerne til at tro, at økologi gavner klimaet, for eksempel, men en undersøgelse, som refereres i MX, viser, at både kød og planter fra økologisk produktion er større klimasyndere end andre varer.

– De fleste økologiske fødevarer udleder 25-30 procent mere CO2 end et tilsvarende konventionelt produkt, siger han videnchef Torben Chrintz fra tænketanken Concito.

Hovedforklaringen er, at de økologiske landmænd skal bruge et større landsbrugsareal for at dyrke den samme mængde afgrøder, blandt andet fordi økologerne ikke bruger kunstgødning og pesticider, og da efterspørgslen på fødevarer ikke ændrer sig, er man nødt til rydde skov til nye marker– og det udleder CO2 – for at kunne dyrke samme mængde fødevarer, forklarer Torben Chrintz. For eksempel udleder produktion af et kilo økologisk hvedemel 1,9 kilo C02, mens almindeligt hvedemel kun udleder 1,5 kilo CO2.

Kilde: Ekspert: Økologiske fødevarer truer klimaet – MX.dk