ForsideDen økologiske illusionTV2 afslører vanrøgt hos økolandmand.

TV2 afslører vanrøgt hos økolandmand.

-

Hvis nogen troede at økologiske svineproducenter sikrede dyrenes velfærd, så tro om igen. TV2  skriver bl.a:

1-Indspilning i fuld skærm 07-05-2016 143619
Økologisk gris med navlebrok, som ikke er afsløret af den årlige kontrol. Dyrenes beskyttelse anbefaler denne produktionsform.

TV 2 har været med to ansatte i Dyrenes Beskyttelse på et uanmeldt besøg på et økologisk landsted i Roskilde.

Du kan se hele besøget i videoen øverst i artiklen.- Vi kan se, at anmeldelserne er begrundet. Når vi ser på udearealerne, så er de altså møget til, og der er et stort lag vand blandet med gødning og urin, siger dyrlæge ved Dyrenes Beskyttelse, Yvonne Johansen, til TV 2. Regn og billederLandbrugets ejer, Jørgen Holst, forklarer, at grisenes oversvømmede udearealer skyldes, at der har været en stor mængde regn.- Sådan er det, når der har været noget regn, siger han til TV 2, selvom han medgiver, at han burde have fjernet vandet fra stierne.Naboen til landbruget havde nogle dage inden det uanmeldte besøg fra Dyrenes Beskyttelse taget billeder af grisene. På billederne kunne man blandt andet se, at en af grisene havde navlebrok.- Det havde jeg ikke noget kendskab til, siger grisenes ejer Jørgen Holst.

Kilde: Rekordhøjt antal anmeldelser om dyremishandling – TV 2

dyrenes beskyttelse meddeler: Faktum er, at Dyrenes Beskyttelse anbefaler økologisk svineproduktion, men selvsagt ikke produktion, hvor dyrene har navlebrok.

 

 

 

Sagen stammer i øvrigt fra efteråret og er helt lukket, efter at svineproducenten har rettet op på fejlene. Vi har derfor ikke yderligere kommentarer til sagen