ForsidePrognosebarometeretNy rørende "prognose" fra landbruget: Det går fremad!

Ny rørende "prognose" fra landbruget: Det går fremad!

-

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Mens dansk landbrugs økonomiske sammenbrud trods milliardstøtte fortsætter uforstyrret, forsøger L&F nu at bilde folket ind, at landbrugets økonomi går fremad.

Man argumenterer med noget så eksotisk som en “konjunkturcyklus” en forestilling om, at det altid er gået op og ned, og derfor går det opad efter at det går nedad, en slags naturlov, som ikke kendes fra andre brancher. men da det nu er gået tilbage i årevis, så er det nu – af ukendte grunde – blevet fremgangens tur.

Ordet “konjunkturcyklus” synes at have afløst “svinecykler”, men det betyder det samme. Dog ikke i den økonomiske teori, hvor ordet beskriver stigningner og fald i aktiekurser, renter og råvarepriser.Fødevarewatch skriver bl.a:

Landbrugets indtjening er ved at rette sig efter en længere periode med meget lave priser og lav indtjening.I en ny prognose fra Seges, som er landbrugets lobbyorganisation L&F’s videnscenter.Ifølge tallene bliver 2016 den længe ventede bund i landbrugets konjunkturcyklus, og efter et samlet negativt driftsresultat efter ejerløn på 3,8 mia. kr. for alle heltidslandbrug er der udsigt til et resultat tæt på nul i 2017. I 2018 ventes igen positiv indtjening.

Kilde: L&F forudser: Danske landmænd går fra minus 3,8 milliarder til 0

Fødevarewatch benytter i øvrigt meget kraftige meteorologiske vendinger for at få budskabet ud i en række andre artikler med overskrifter som:

Svineproducenternes indtjening tordner i vejret

Globale mælkepriser tordner i vejret

Økologien buldrer frem i danske stalde