ForsideDen økologiske illusionØkologerne godkender egne ansøgninger til promilleafgiftsfonden

Økologerne godkender egne ansøgninger til promilleafgiftsfonden

-

per-koelster-i-marken-x
Formanden for Økologisk Landsforening, Per Kølster skriver ansøgninger til Promilleafgiftsfonden med den ene hånd og godkender ansøgningerne med den anden. Selv mener han ikke, at han er inhabil. Foto fra foreningens hjemmeside.

Når staten pålægger danske landmænd afgifter på pesticider for at formindske forbruget, så har man samtidig sørget for, at pengene kommer tilbage i landmændenes lommer, ikke som kontanter men som tilskud til Økologisk Landsforening, Bæredygtigt Landbrug, SEGES samt en række andre landbrugsorganisationer. Pengene læsser Skatteministeriet nemlig på en trillebør, som de triller hen til Fødevareministeriet, der putter pengene i den såkaldte “Promilleafgiftsfond”.

Herfra deler en bestyrelse, hvor landbruget har flertal, penge ud til forskellige landbrugsinteresser i henhold til ansøgninger, der er indsendt af bestyrelsesmedlemmerne selv.

Økologisk Landsforening hr ingen skrupler i forbindelse med at modtage penge, der stammer fra forbrug af pesticider. Fonden er jo fuldstændig afhængig af, at andre landmænd bruger sprøjtemidler, som jo ikke er tilladt hos økologerne, men penge lugter som bekendt ikke.

Formanden for Økologisk Landsforening, der for nylig har indledt et samarbejde med Bæredygtigt Landbrug om en skrap fortolkning af begrebet “Miljøfokuszoner“, sidder også i bestyrelsen. Her imødekommer han ansøgninger fra Økologisk Landsforening, som han selv har indsendt.

L&F står for administrationen af fonden, og det kostede organisationen 800.000 kroner.

Forbrugerrådet TÆNK modtog pudsigt nok 1.9 mio. fra fonden.

Information skriver om sagen bl.a:

Økologisk Landsforening havde i alt 16 ansøgninger i puljen hos Promilleafgiftsfonden for Landbrug den dag i 2014, hvoraf 15 blev godkendt. Det resulterede i et tilskud på 11,3 mio. kr.Det til trods for, at formanden for Økologisk Landsforening, Per Kølster, selv er medlem af fondens bestyrelse og sad med ved bordet, da ansøgningen blev behandlet.Per Kølster skriver i en mail til Information:»Sagen er helt principiel og jeg kan kun henvise til fondenes habilitetsregler, som vi er underlagt, og som følges til punkt og prikke.«

Kilde: Inhabilitet er hverdag i Promilleafgiftsfonden for Landbrug | Information

Promilleafgiftsfondens årsregnskab-2015