ForsideMenneskers sundhedFarlige fødevarersickpigs.dks rullepølsevarsel hæves til orange niveau

sickpigs.dks rullepølsevarsel hæves til orange niveau

-

rullep
Rullepølsen her kan indeholde den farlige listeriabakterie, selv om den har været kogt.

En fynsk slagtermester er blevet knaldet med listera i næsten 100 kilo rullepølse. Pølserne er tilbagekaldt, men det kan aldrig garanteres at ingen inficerede pølser alligevel ligger som en livsfarlig tikkende bombe ude i en eller anden butik.

Sickpigs.dk hæver derfor farenivauet ved indtagelse af  rullepølse foreløbig uden tidsbegrænsing. Fødevarewatch skriver bl.a:

Tirsdag morgen fik det fynske slagteri, Vester Hæsinge Slagterforretning, en nedslående melding fra Fødevarestyrelsen: Den farlige bakterie listeria var fundet i 96 kilo rullepølse, hvilket svarer til omkring 50 rullepølser. Det skriver Fyns Amts Avis. Produktet er nu tilbagekaldt, og tilbage står slagtermester Stefan Jensen med en forfærdelig fornemmelse. “Jeg har det møghamrende dårligt. Vi tager det meget alvorligt, og det var noget af det værste, der kunne ske. Det er mit livsværk, der er på spil nu,” fortæller han til avisen.

Og alt imens slagteren angler efter lidt medlidenhed fordi “hans livsværk er på spil” tillader vi os i proportionalitetens navn, at påpege, at slagterens pølser har været på markedet i et stykke tid inden fødevarestyrelsen opdagede bakterierne, så slagtermesteren skulle måske lige skrue ned for selvmedlidenheden og betænke, at han jo sætter ikke andres livsværk, men deres liv på spil med sine farlige dødspølser.

Kilde: Fynsk slagtermester efter fund af listeria: Mit livsværk er på spil