Listeria i pølserne og pålægget. Vi hæver fareniveauet til orange.

rullep
Listeriose kan være dødelig.

 

Så er den igen gal med rullepølserne i Danmark. De er inficerede med den livsfarlige listeriabakterie og her på redaktionen er vi vort ansvar for folkesundheden bevidst, så  vi hæver strax risikoniveauet for rullepølser til orange.

Desværre, og som sædvanligt, kom oplysningerne til offentligheden længe efter, at pølserne m.m. var fortæret, muligvis ved de for tiden så udbredte såkaldte “julefrokoster”, hvor deltagerne æder sig igennem enorme mængder animalsk kost som de skyller ned med alkoholiske drikke. Dette anses af mange danskere for den højeste lykke i livet.

Danmarks Radio skriver om de dødsensfarlige varer, der tidligere har kostet en snes danskere livet, bl.a:

 

Pålægsfabrikken Delika tilbagekalder seks forskellige produkter, fordi der er fundet listeriabakterier på fabrikken i Aalborg.Det skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.Det drejer sig om sylte, kalkunsylte, rullepølse, Mesterpålæg hamburgerryg, Mesterpålæg røget rullepølse og Slagtermesterens hovmesterskinke.Flere af produkterne er solgt i Rema 1000 og en række andre mindre butikskæder, mens Slagtermesterens hovmesterskinke er solgt i Bilka og Føtex.

Kilde: Fund af listeria: Pålægsfabrik tilbagekalder seks produkter | Nyheder | DR

Andre rullepølsartikler her