ForsideCasesPromillegateCBS forskeren Troels Troelsen opfordrede landmænd til ulovlig og dødsensfarlig protestdemonstration.

CBS forskeren Troels Troelsen opfordrede landmænd til ulovlig og dødsensfarlig protestdemonstration.

-

Den tidligere sportsstjerne og Arladirektør m.m. Troels Troelsen, som på CBS har offentliggjort en halvfærdig “rapport” om danske landmænds elendige rammevilkår, var allerede ude med samme budskab i 2014. Landbrugsavisen berettede dengang, at Troels Troelsen optrådte som indlægsholder for landmændene i LandboSyd og her plæderede for, at de skulle protestere imod den tids miljøkrav ved at blokere lufthavnenes landingsbaner med deres maskiner. Landbrugsavisen skrev bl.a:

Ifølge Troels Troelsen er der brug for at sige klart fra.

»Kør jeres mejetærskere ud på landingsbanen. Det ville de have gjort i Frankrig, hvis de var budt det samme. Franskmændene er meget gode til tydeligt at sige fra,« siger han.

Ifølge Troels Troelsen er tabet pr. hektar pt. 2.200 kr. på grund af dårlige rammevilkår sammenlignet med Tyskland stigende til 3.500 kr. pr. hektar når Grøn Vækst er fuldt indført.

Dertil kommer et tab på jordværdien på 81.000 kr. pr. hektar.

Han mener, at konsekvenserne af de seneste miljøkrav er at 35 procent af landmændene går konkurs.

Troels Troelsen er født i 1945 og er uddannet cand. oecon, men har ikke en egentlig forskeruddannelse i form af en phd. bag sig.

Kilde: CBS-lektor: Kør mejetærskere på landingsbanen | Landbrugsavisen