ForsideDebatindlægGreenpeace: Landbrug & Fødevarers salgstale for dansk kød er ensidig og fejlbehæftet

Greenpeace: Landbrug & Fødevarers salgstale for dansk kød er ensidig og fejlbehæftet

-

Selv om danskerne spiser meget kød – faktisk allermest oksekød i hele EU – er en af landets stærkeste lobbyorganisationer gået i krig mod sund fornuft, fakta og klimavenlig omtanke.

Landbrug & Fødevarers administrerende direktør Karen Hækkerup forsøger således i et længere debatindlæg at gøre op med myter, så som at danskerne samlet set spiser for meget kød, og at det udgør et »kæmpestort problem for klimaet«.

Det helt store problem er desværre, at der på ingen måde er tale om myter, men veldokumenteret virkelighed.Læs også: Lyt ikke til skræmmekampagnerne. Du kan roligt putte kød på tallerkenenKort sagt spiser danskerne store mængder kød – eksempelvis allermest oksekød i hele EU – og både det kød, der spises herhjemme, og det, vi eksporterer, har et massivt klimaaftryk. Alene det danske udslip fra vores godt 500.000 malkekøer, en stykker million kødkvæg og mere end 12 millioner svin udgør omkring 18 procent af Danmarks samlede drivhusgasudslip.

Samtidig lider både miljøet og dyrevelfærden under presset fra det konventionelle landbrug.Den gode nyhed er heldigvis – modsat Landbrug & Fødevarers udlægning – at det ikke kræver et kolossalt offer at leve sundt og få dækket sine behov for »vigtige proteiner, vitaminer og mineraler« med mindre kød på tallerkenen.Hvis vi tager et spadestik dybere i den stærkt selektive udvælgelse af fakta i Karen Hækkerups salgstale, forsøger hun først at overbevise os om, at kød er den bedste og mest effektive kilde til protein ved at sammenligne svinekød med grønne bønner, hvor proteinindholdet er lavt.

Kilde: Greenpeace: Landbrug & Fødevarers salgstale for dansk kød er ensidig og fejlbehæftet – politiken.dk