Kapitalfond har fået færten af den generøse danske biogasstøtte

0
220

En international kapitalfond har lugtet de store tilskud til biogasanlæg i Danmark, og lugten af penge har fået den til at tilbyde medfinansiering til det mest idiotiske biogas, nemlig decentrale gårdbiogasanlæg, hvis landmanden har fået “energisparetilskud”. Bygningen af disse anlæg kan så finansieres uden indskud fra landmandens side, skatteyderne og fonden, Blue Planet Innovation, betaler regningerne. Landbrugsavisen skriver bl.a:

»Hvis en landmand har en god biomasseforsyning og god afsætningsmulighed for biogassen, så kan vi tilbyde en pakkeløsning,« siger Olav Rasmussen, CEO for selskabet.

Blue Planet Innovation tilbyder en løsning, hvor der kun kræves begrænset indskud, der skal ikke stilles kautioner, og hvor investor har et længere varende engagement i biogasanlægget. Det betyder også, at Blue Planet Innovation vil arbejde med en kendt biogasmodel og en drifts- og servicepakke som sikrer, at anlægget bliver tilset af erfarent personale. Med andre ord har de stor interesse i, at det virker, når det er bygget.

Kilde: Nu bliver det nemmere at låne til biogas | Landbrugsavisen