Brexit kan give stort overskud i forbindelse med fald i englandseksporten

20170602_150451-1
Kødeksport til England er en dårlig forretning

Selv om man ikke oplyser relevante tal for den økonomiske gevinst men nøjes med det mere imposante tal  for omsætningen, “eksportkronerne”,  så må man ved nærmere eftertanke erkende, at katastrofen for fødevareeksporten til et England uden for EU, som KU antyder, snart kan blive en fordel. Eksporten giver nemlig dundrende underskud.  Fyens Tidende citerer Finans.dk og skriver bl.a:

Københavns Universitet offentliggør fredag en omfattende analyse, som konkluderer, at den danske eksport af fødevarer og landbrugsprodukter til Storbritannien må forventes at falde med 79 procent. Det forudsætter, at briterne forlader EU uden en frihandelsaftale. Selv hvis briterne indgår en frihandelsaftale med EU, vil den danske landbrugseksport falde med 48 procent.

– Analysen dokumenterer, hvor afgørende det er, at vi får knyttet Storbritannien tæt til EU. Vi eksporterer årligt kvalitetsfødevarer for over 12 milliarder kroner til Storbritannien, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) til Finans.

Kilde: Brexit kan knuse dansk milliardeksport til Storbritannien | Erhverv | Fyens.dk

Esben Løgnhals Lunde tage munden for fuld, når han påstår, at en analyse “dokumenterer” noget som helst. Og han gengiver som nævnt alene omsætningen og ikke de økonomiske tab, eksporten medfører. Dem skriver Fødevarewatch derimod om:

Danish Crown indkasserer trecifret millionunderskud i Tulip Ltd
Helt som forventet må den britiske Tulip notere trecifret milliontab.

 http://fodevarewatch.dk/secure/Fodevarer/article9683217.ece?utm_campaign=Middag&utm_content=2017-06-27%2012%3A16%3A03&utm_medium=top&utm_source=Feed

Også mælkeproduktionen hos ARLA  gav underskud.

Finans skrev i 2014 bl.a:

Arla Foods Limited, AFL, der omfatter størstedelen af Arlas aktiviteter i Storbritannien, har i 2014 haft et underskud før skat på 924 mio. kr. I 2013 havde AFL et underskud på 197 mio. kr. Udover disse underskud på driften har der været store underskud i de pensionsordninger, der skal dække Arlas britiske medarbejdere. Dette underskud skal Arla dække

Et år senere meddelte man bl.a:

Arla-koncernens største datterselskab i Storbritannien, Arla Foods Limited, har netop offentliggjort sit årsregnskab for 2015, som FødevareWatch har gennemgået.

Regnskabet viser et dundrende underskud på 63,8 mio. pund før skat, svarende til 530 mio. kr.

Selskabet er Arlas driftsselskab i Storbritannien og omfatter størstedelen af andelsmejeriets aktiviteter i landet målt på omsætning.

I 2014 lød resultatet på minus 88 mio. pund (730 mio. kr.). Samlet har mejerikoncernen tabt 1,26 mia. kr. på to år i sit driftsselskab i Storbritannien.

http://finans.dk/Watches/fodevarewatch/ECE9090106/arlas-stoerste-selskab-i-storbritannien-taber-halv-milliard/?ctxref=ext

Det ser altså ud til, at der er mange penge at spare for det landmandsejede selskab ved at holde op med at sælge varerne med tab i England. Brexit må anses for en god mulighed for at få stoppet denne helt igennem idiotiske forretning, som kun finansieres med bl.a. danske landmænds ekstreme daglige låneoptagelse.

PS:

Arlas våde drømme om at kunne måle sig med de største aktører på mælkemarkedet ser ud til at gå rivende galt. Indtoget på det tyske marked har ligeledes medført store tab. Det går simpelthen ad Hækkenfelt til. Food Supply skrev 17. marts 2017 bl.a:.

Det nordiske mejeriselskab har tabt 6 år i træk.

Så meget har Arlas tyske datterselskab tabt i Tyskland i de seneste år, skriver Finans.dk.

Og i 2016 forventes tabet at være trekvart milliard.

http://www.food-supply.dk/article/view/395030/rodt_maelkeresultat_arla_har_blodt_for_milliarder_i_tyskland?ref=rss#od forretning at nedlægge nogle f

Så måske er det er rigtig god forretning at nedlægge nogle danske landbrugsarealer, som det nævnes i et læserbrev i forbindelse med implementeringen af EUs vandbeskyttelsesdirektiver  i Nordsminde Fjord. Martin Merrild og Jens Gammelgaard skriver bl.a:

Halvdelen af landbrugsjorden kan ikke længere dyrkes og må simpelthen tages ud af drift. Så klar er konklusionen i en ny rapport fra Københavns Universitet.

Forskerne har undersøgt området ved Norsminde Fjord, og resultatet viser altså, at skal de såkaldte vandplaner opfyldes, så må man stoppe med at dyrke lige under halvdelen af jorden i området op til fjorden fra 2027.

https://www.lf.dk/kontakt/presseforum/kommentarer/2017/vandplaner-vil-koste-landdistrikterne-dyrt#.WVNh81FLdA8