Debat: Kære politikere, kom ind i klimakampen og æd jeres kaninkost

Dejlig vegetarret fra caféen på Charlottenborg. Friske nye gulerødder. Namnam. Fem ud af seks retter på menuen er kødfri. Dagens ret ovenfor kostede 85 kr. Med et glas frisk appelsinjuice og dessert med en rigtig god kop te kom regningen ikke over de to hundrede kroner.

I Altinget skriver to kronikører vittigt og klogt om den hysteriske reaktion på den ene ugentlige kødløse  dag, som Folketingets kantine har indført. De citerer Søren Espersen fra DF og skriver bl.a:

“Hvorfor straffer man os, der kan lide kød, når vegetarerne får deres mad hver dag? Jeg forstår ikke, at det skal laves om. Folk skal da have det, de vil have? Det er bestemt ikke fint med et miljøpolitisk tiltag som dette. Dem, der vil spise som kaniner, kan gøre det, men vi skal have vores kød. Er det noget, Alternativet har fundet på?”

At sammenligne en kødfri kost med kaninføde var din sjoveste onkels yndlingsjoke engang i de tidlige 90’ere. Dengang trak man kækt på smilebåndet. Men i dag, hvor konsekvenserne af klimaforandringerne allerede er massive. Hvor naturvidenskabelige forskere står i kø for at give den ene mere dystre prognose af fremtiden efter den anden, gør tåbeligheden trods alt for ondt.

Kilde: Debat: Kære politikere, kom ind i klimakampen, og æd jeres kaninkost – Altinget – Alt om politik