ForsideDen økologiske illusionØkoæg er fulde af fibronil, og det har de muligvis været længe

Økoæg er fulde af fibronil, og det har de muligvis været længe

-

 

Først oplyste Fødevarestyrelsen, mens den sad godt og tørt på sine hænder:

“Den foreløbige melding fra Fødevarestyrelsen i Danmark er, at der ikke er fundet æg med spor af fipronil i landet.

Det oplyser Nikolas Hove, der er beredskabschef i styrelsen.

– Jeg kan naturligvis ikke garantere, at der ikke kommer nye oplysninger i sagen. Men som det ser ud nu, skulle der ikke være noget farligt i omløb.

fyens.dk d. 4 august

Nu, mindre end en uge senere forlyder det, at der er indkøbt og delvist fortæret 40 tons forgiftede æg i Danmark, som dog ikke er farlige af spise, hvorfor man mad lynets hast har trukket de tilbageværende giftæg tilbage.

Lone Landmand Vitus skriver klart og grundigt om den såkaldte æggeskandale. Vi kan ikke gøre det bedre, så vi linker til indlægget på bloggen pov.international. Lone skriver bl.a:

Chick Friends og insektgiften Fipronil.

Det hele handler om, at to driftige iværksættere i firmaet Chick Friend fandt ud af at blande en ulovlig insektgift kaldet Fipronil i et godkendt middel mod blodmider, lus m.m. og således kunne glæde fjerkræbranchen med en behandling, der både virkede bedre og holdt virkningen længere end konkurrenternes. Døde blodmider og glade ægproducenter var resultatet, når stalde blev behandlet med den nye blanding.Fipronil er lovligt til bekæmpelse af lus og lopper på hunde og katte. Hvis man ikke spiser dem.

Læs resten her: Kun i en æggestand er der mere ro – giftskandalen fra Tyskland rammer også os – POV