ForsideMenneskers sundhedFarlige fødevarerSå skete det igen. Farlige fødevarer "tilbagekaldes" efter at de er spist

Så skete det igen. Farlige fødevarer “tilbagekaldes” efter at de er spist

Dødens pølse lister omkring med listeriabakterier til fynboer og skoleelever på lejrskole.

-

Listeria er en farlig bakterie som allerede har en snes liv på samvittigheden i forbindelse med den såkaldte “Rullepølsegate“, hvor 19 mennesker omkom. Nu ruller skandalen igen, for Fødevarestyrelsenhar vanen tro ladet danskerne spise sig mætte i dejlige sammenrullede brystslag og spæk med masser af listeria, og forlanger så pølserne tilbagekaldt efter sidste salgsdag.

Der er fundet listeria i en skiveskåret rullepølse fra Kolberg Kød ApS. Der er tale om et produkt, hvis holdbarhedsdato er udløbet.

Af frygt for at personer har købt rullepølseskiverne og lagt dem på køl i en fryser, tilbagekalder Fødevarestyrelsen alligevel varen.Det skriver styrelsen i en pressemeddelelse.Kolberg Kød ApS har en slagterbutik i Slagelse. Derudover leverer slagteriet kød til restauranter, efterskoler, kantiner og storkøkkener.Det pågældende parti er blevet solgt omkring 13. til 19. september. Det har sidste udløbsdato 19. september.Slagteren er en lokal slagter, så advarslen gælder både private forbrugere samt større aftagere.Såfremt nogen af disse har gemt noget af rullepølsen, anbefaler Fødevarestyrelsen, at den kasseres.

Her på redaktionen er vi slet ikke imponerede. Og slet ikke over det elendige sprog: “sidste udløbsdato”, “på køl i en fryser”. Herre Jemini!

Kilde: Slagter tilbagekalder rullepølse efter listeriafund – politiken.dk