Nikoline rapper bukserne af mainstreamdebatten: Vestens demokrati bygger på og afhænger af vold

Nikoline. Billedet er fra hendes facebookprofilI en befriende og analytisk knivskarp video leverer rapperen på 4 minutter en glasklar skildring af de vaklende vestlige senkapitalistiske demokratier. Og hun svarer på anklager for opfordringer til vold i et indlæg i Politiken, som vi citerer herunder:

Verden er voldelig. Vestens demokrati bygger på og afhænger af vold (europæisk kolonialisme, USA’s afrikanske slaver osv.), og virkelighedens vold bliver ikke reduceret ved at forbyde vold i film, litteratur og musik.Skyderierne i de københavnske gader er ikke opstået, fordi Loyal To Familia har hørt min sang ‘Flertallet er dumme’ for mange gange på YouTube. Det er paradoksalt og hyklerisk, når politikere vil have en musiker til at tage afstand fra vold, samtidig med at de har trukket Danmark med i USA’s arabiske fiaskoer: Irak, Syrien, Libyen, Afghanistan med store civile tab til følge. Rigtige mennesker af kød og blod. Ikke bare ansigter på papir.

I et interview med 24/syv den 12. oktober 2017 nævner hun, at bankpakken i 2008 var sat i værk på initiativ af landbruget. Vi kender ikke baggrunden, men hvis hun har ret, viser det, at landbrugets gæld rent faktisk allerede har bragt samfundsøkonomien så langt ud, at den har stået foran et umiddelbart sammenbrud.

Se hendes video her:

 

Kilde: Vred rapper om voldsanklager: »Min kunst og reaktionerne på den er diagnosen af et defekt demokrati. Verden er voldelig. Vestens demokrati bygger på og afhænger af vold« – politiken.dk