ForsideLandbrugets økonomiLandbrugsstøtteSkal tørmælk fra EU-lagre ende som foder - FarmIreland.ie

Skal tørmælk fra EU-lagre ende som foder – FarmIreland.ie

-

Det irske landbrugsmedie, FarmIreland.ie citerer EU kommisær Phil Hogan for, at de stadig stigende EU-interventionslagre af tørmælk måske skal fjernes ved, at man anvender dem som foder. FarmIreland.ie skriver bl.a.

Kommissionen undersøger for tiden måder, til at slippe af med de enorme lagre af tørmælk, og det kan komme på tale at anvende det som foder., udtalte kommissær Phil Hogan i går.

Efter et møde med EUs landbrugsministre gjorde han det over for pressen klart, at EU ikke kan blive ved med at intervenere når der ligger 380.000 tons skummetmælkspulver på lager. Han udtalte, at kommissionen er klar til at overveje alle rimelige måder til at slippe af med pulveret.

The EU’s giant stocks of skimmed milk powder (SMP) may end up as animal feed as the Commission continues to explore all options for its disposal, Commissioner Phil Hogan said yesterday.He told reporters after a meeting of Agriculture Ministers that the EU cannot sustainably continue with 380,000t of SMP in intervention. He said the Commission is ready to consider all reasonable options for the disposal of the stock.

Vi er imponerede over kreativiteten. Først sælger man det, som er kalvenes foder, så tørrer man den usælgelige mælk med stort energiforbrug og omkostninger til følge for så at sende det hele tilbage til kalvene, der sikkert bliver glade for at få tørmælk i rå mængder, så de kan vokse sig store og stærke, og få kalve, så de kan levere mælk til mejeriet, der så laver tørmælk osv.
Selvfølgelig er det en god forretning for landmændene. De overlever som sædvanlig ved at dræne statskasserne og EU. Men set herfra er det den rene idioti.
Kilde: Could the EU’s giant stocks of milk powder end up as animal feed – FarmIreland.ie